työpaikallani noudatetaan kaupan-alan työehtosopimusta.
En ole saanut palkkaani tes:in mukaisia yleiskorotuksia vuodesta 2012 lähtien.
Olenko oikeutettu saamaan niitä jälkikäteen? miten?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Työehtosopimuksessa määritetyt yleiset palkankorotukset ovat työnantajia sitovia, joten sinulla on oikeus vaatia korotuksia maksettavaksi myös takautuvasti. Työnantajahan on saattanut tulkita työehtosopimusta väärin tai ihan vain unohtaa maksaa korotukset, joten kannattaa rohkeasti käydä työnantajan puheilla. Laissa ei ole mitään muotomääräyksiä, miten tällaisia korotuksia tulisi vaatia.

Voit pyytää maksamattomalle palkalle myös viivästyskorkoa. Kannattaa muistaa, että myös takautuvasti maksettu palkka on veronalaista tuloa, ja siitä joutuu siis maksamaan veroa. Verotus määräytyy niin yksilökohtaisesti, että kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntevaan lakimieheen, jos takautuvan palkan verotuskohtelu mietityttää.

Jos työnantaja ei suostu korotusten maksamiseen hyvällä, kannattaa riitatilanteessa ensin ottaa yhteyttä ammattiliiton luottamusmieheen, jos sellainen löytyy työpaikaltasi. Jos luottamusmiestä ei ole, kannattaa ottaa yhteyttä ammattiliiton työsuhdeneuvontaan tai aluetoimistoon. Viime kädessä voit vaatia palkkoja tuomioistuinteitse, mutta kannattaa ensin pyrkiä asian sovinnolliseen ratkaisuun. Tuomioistuinmenettely on aina pitkä ja raskas prosessi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »