Hei!
Olen sähköasennusliikkeessä töissä. Saimme työkaverini kanssa työmaan, joka sisälti myös purkamista (asiakas tilasi kyseisen työn jota menimme tekemään). Keräsimme purkujätteen (kaapeli) omalle lavalle ja veimme ne työn päätyttyä romuliikkeelle, jonne siis myimme ne. Saimme romuliikkeeltä 100euroa, josta 40e oli sieltä hakemattomia jonkun toisen työmaan kaapelijätettä ja 60e meidän. Ilmoitin yrityksemme taloushallintoon, että näin..ja vein sinne 40e rahaa ja kuitin sekä kerroin että meidän osuus oli 60e ja näistä en tiedä kenen ovat. Asia ok sielä. Seuraavana päivänä yrityksemme toimitusjohtaja pyysi ensin työtoverini puheilleen ja tämän jälkeen minut. Puhuttelu johtui siitä, että kuulemma yrityksessä on ollut tapana kerätä nämä rahat ns. kahvikassaan..

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Mikäli purkujätteen käsittelystä (myymisestä) saatavasta rahasta ei ole sovittu erikseen työmaata koskevassa sopimuksessa, ei raha automaattisesti tule yritykselle. Jos työpaikalla on ollut käytäntönä esimerkiksi heittää purkujäte roskalavalle tai muulle vastaavalle, voisi tilanteen tulkita yrityksen näkökulmasta jätteen hylkäämiseksi, joka tarkoittaa esineen omistusoikeudesta luopumista; tällöin jätteestä saatu raha kuuluu jätteen uudelle omistajalle. Sellaisista kaapeleista, jotka yritys on itse ostanut, saadut rahat kuuluvat yritykselle.

Tämänkaltaiset tapaukset ovat hyvin tulkinnanvaraisia, ja niihin liittyviä sääntöjä onkin usein vain työpaikkojen omassa käytännössä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]