Naisystäväni on töissä pienehkössä yksityis yrittäjän kahvilassa jonka omistaja on nyt jäämässä eläkkeelle ja myy liiketoiminnan uudelle henkilölle. Eläkkeelle jäävä pomo ilmoitti että naisystäväni työsopimus irtisanotaan tämän johdosta. Voiko niin tehdä? Naisystäväni jäi päälle vuosi sitten äitiyslomalla ja on nyt hoitovapaalla. Silloinen raskaus johti pomon kanssa erimiellisyyksiin ja hän syyllisti naisystävääni turhista sairauspoissaolo päivistä odotus aikana (Mitä ne eivät olleet) vaikka oli lääkärintodistukset. Hän mm, suuttui siitä kun hän ei suostunut kuukausi lapsen syntymän jälkeen palata töihin. Irtisanomista hän on perustellut eläkkeellä, ei millään muulla. Vaikka kuullostaakin henkillökohtaisilta syiltä. Naisystäväni on ainut työntekijä. Auttakaa viisaammat meitä. Kiitos

1 vastaus


Minilex

69 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Liikkeen luovutuksella tarkoitetaan työsopimuslain mukaan yrityksen, liikkeen, yhteisön tai säätiön tai näiden toiminnallisen osan luovuttamista toiselle työnantajalle, jos luovutettava, pää- tai sivutoimisena harjoitettu liike tai sen osa pysyy luovutuksen jälkeen samana tai samankaltaisena. Liikkeen luovutuksessa uusi työnantaja jatkaa siis samaa tai samankaltaista toimintaa. Työntekijät siirtyvät liikkeen luovutuksen yhteydessä niin sanottuina vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen. Työsopimuslain mukaan liikkeen luovutuksessa työnantajan luovutushetkellä voimassa olevista työsuhteista johtuvat oikeudet ja velvollisuudet sekä niihin liittyvät työsuhde-etuudet siirtyvät liikkeen uudelle omistajalle tai haltijalle. Osapuolten oikeudet ja velvollisuudet säilyvät siten lähtökohtaisesti samanlaisina kuin ennen luovutusta, ja työntekijöillä on oikeus siirtyä entisin työsuhteen ehdoin uuden työnantajan palvelukseen.

Luovutuksensaajalla ei ole työsopimuslain mukaan oikeutta irtisanoa työntekijän työsopimusta pelkästään liikkeen luovutuksen perustella. Myöskään liikkeen luovuttaja ei saa etukäteen irtisanoa työntekijää liikkeen luovutuksen perusteella. Jos sen sijaan yritysjärjestelyssä ei ole kysymys liikkeen luovutuksesta vaan liiketoiminnan lopettamisesta ja uuden toiminnan aloittamisesta, työntekijöillä ei ole oikeutta siirtyä uuteen yritykseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]