Mikä aika katsotaan hyväksytyksi kantelun käsittelyajaksi? Kyse on vankilan johtajalle osoitetusta kantelusta joka koskee toista virkamiestä.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hallintokantelun käsittelyajasta ei ole yksityiskohtaista sääntelyä. Lain mukaan viranomaisella on toki velvollisuus käsitellä hallintoasia ilman aiheetonta viivytystä. Kuitenkin kun kyse on kantelusta, ei asialle ole säädetty tarkkaa käsittelyaikaa. Tarkka käsittelyaika tulee ilmoittaa vain, kun kyse on henkilön oikeusasemaan vaikuttavasta asiasta esimerkiksi etuuden myöntämisestä.
Lähtökohtaisesti voitaisiin arvioida, että yli puolen vuoden käsittelyaika on jo pitkittynyt, eikä täytä vaatimusta käsittelystä ilman aiheetonta viivytystä. Mikäli vankilan johtaja ei vastaa kanteluun, on asiasta mahdollisuus tehdä hallintokantelu ylimmälle laillisuusvalvojalle eli eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle voi tehdä kantelun sähköisellä lomakkeella tai ihan perinteisellä käsin kirjoitetulla kirjeellä. Kantelussa tulee selkeästi ilmaista, mistä asiasta kantelee, sekä perusteet kantelulle. Lähtökohtaisesti nimettömiä kanteluita ei käsitellä. Oikeusasiamiehen käsittelyaika on noin puoli vuotta, mutta tämä ei ole ehdoton aika.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »