Tässä nyt hieman haiskahtaa, kun palkkaa ei makseta ajallaan.. Olen ollut viimeksi 26.5-27.5.2015 töissä ja näistä pitäisi saada liittoon jo liitteitä, mutta palkasta ei ole tietoakaan ja tukkii toimeentulon. Yhteys työmaalle vaikea. Mitä tehdä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Työnantajalla on työsuhteessa velvollisuus maksaa työntekijälle palkkaa siten kuin on sovittu. Palkka tulee maksaa työntekijän osoittamalle pankkitilille ja palkan on oltava työntekijän käytettävissä sen erääntymispäivänä.

Palkan maksuajankohta riippuu siitä, millainen palkanmaksukausi työntekijällä on. Palkka tulee maksaa työntekijälle palkanmaksukauden viimeisenä päivänä, jollei toisin sovita. Silloin, kun työntekijän palkka erääntyy maksettavaksi sunnuntaina, kirkollisena juhlapäivänä, itsenäisyys- tai vapunpäivänä, joulu- tai juhannusaattona tai arkilauantaina, erääntymispäivänä pidetään lähintä edellistä arkipäivää. Palkanmaksun viivästyessä työsuhteen aikana työntekijällä on oikeus korkolain tarkoittamaan viivästyskorkoon.

Työnantajallasi on velvollisuus edellä kuvatuin tavoin maksaa palkkasi sopimuksen mukaisesti. Sinulla voi olla oikeus korkolain mukaiseen viivästyskorkoon palkan viivästymisestä. Sinun kannattaa olla yhteydessä työnantajaasi, jotta asia saadaan selvitettyä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »