Hei,

Kyselisin miten tämä ylityä/lisätyö ja niiden korvaukset menevät. Eli teen töitä 40h viikossa ja silloin tällöin "ylitöitä" mistä ei makseta erikseen korvausta, normaali palkka + lauantai/sunnuntailisät.

Onko tämä laillista vai voinko pyytää yritystä maksamaan kaikilta "ylityö"päiviltä korvausta, joilta niitä en ole saanut? Ja kuinka pitkältä ajalta näitä voi pyytää?

Kiitos!

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Työaikalain mukaan säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja 40 tuntia viikossa. Lisätyö on työnantajan kanssa sovitun työajan lisäksi tehty työ, joka ei kuitenkaan ylitä laissa säädettyä säännöllistä työaikaa. Sen sijaan laissa määritellyn säännöllisen työajan ylittävä työ on ylityötä.

Lisätyöstä on maksettava lain mukaan vähintään sovitulta työajalta maksettavaa palkkaa vastaava korvaus. Ylityöstä on maksettava vuorokautisen säännöllisen työajan ylittävältä kahdelta ensimmäiseltä työtunnilta 50 prosentilla ja seuraavilta 100 prosentilla korotettu palkka. Viikoittaisen säännöllisen työajan ylittäviltä työtunneilta on puolestaan maksettava 50 prosentilla korotettu palkka. Myös sunnuntaina tehdystä työstä on maksettava lisä- tai ylityökorvaus, jos sunnuntaityö ei ole säännöllisenä työaikana tehtyä työtä. Työaikalain mukaan oikeus kyseisessä laissa tarkoitettuun korvaukseen raukeaa, jos kannetta työsuhteen jatkuessa ei nosteta kahden vuoden kuluessa sen kalenterivuoden päättymisestä, jonka aikana oikeus korvaukseen on syntynyt. Sen sijaan työsuhteen päätyttyä saatavaa koskeva kanne on saatavan raukeamisen uhalla pantava vireille kahden vuoden kuluessa siitä, kun työsuhde on päättynyt.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »