Moi,
Jos työsuhde alkaa vasta useamman kuukauden jälkeen työsopimuksen allekirjoittamisesta, onko allekirjoittaneella työntekijällä oikeus purkaa sopimus milloin tahansa ennen työsuhteen alkua?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy pääsääntöisesti siihen, että toinen osapuoli irtisanoo työsopimuksen. Tällöin työsopimus päättyy säädetyn irtisanomisajan kuluttua. Työntekijä ei tarvitse irtisanomiselle minkäänlaista irtisanomisperustetta tai syytä. Määräaikaisen työsopimuksen irtisanominen ei kuitenkaan pääsääntöisesti ole mahdollista, jos työsopimuksessa ei ole erikseen sovittu irtisanomismahdollisuudesta.

Työsopimus on mahdollista irtisanoa jo ennen työsuhteen eli työnteon alkamista. Jos noudatettava irtisanomisaika on tässä tapauksessa pidempi kuin se aika, joka on jäljellä työsuhteen alkamiseen, työntekijälle syntyy ylimenevältä irtisanomisajan osalta työntekovelvollisuus ja työnantajalle palkanmaksuvelvollisuus. Näissä tapauksissa on kuitenkin yleistä sopia, että työsopimus päättyy jo aiemmin, jolloin vältetään vain muutaman päivän mittainen työsuhde. Työsopimusta ei voi päättää koeajan perusteella ennen työnteon aloittamista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »