Voiko yli 30-vuotta työsuhteessa ollut vakinaista työntekijää siirtää työnantajan toimesta ulkopuolisen firman palvelukseen?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Työnantajalla on direktio- eli työnjohto-oikeutensa nojalla oikeus tietyin ehdoin muuttaa työsuhteen ehtoja yksipuolisesti. Mitä väljemmin työehdot on määritelty työsopimuksessa, sitä laajempi on työnantajan direktio-oikeus. Sen sijaan työsopimuslaki ei sisällä mitään yleissäännöstä työsuhteen ehtojen muuttamisesta. Työnantajan direktio-oikeudella on kuitenkin tietyt objektiiviset rajat. Työnantaja ei siten saa direktio-oikeutensa perusteella olennaisesti muuttaa työsuhteen ehtoja ilman työsopimuksen päättämisperustetta. Työntekijän siirtäminen ulkopuolisen yrityksen palvelukseen on olennainen muutos. Työnantaja ei voi siis pakottaa työntekijää siirtymään toisen työnantajan käyttöön ilman työntekijän suostumusta.

Toisaalta jos on kyse liikkeen luovutuksesta, vanhat työntekijät siirtyvät uuden työnantajan palvelukseen. Liikkeen luovutuksella tarkoitetaan työsopimuslain mukaan yrityksen, liikkeen, yhteisön tai säätiön tai näiden toiminnallisen osan luovuttamista toiselle työnantajalle, jos luovutettava, pää- tai sivutoimisena harjoitettu liike tai sen osa pysyy luovutuksen jälkeen samana tai samankaltaisena. Liikkeen luovutuksessa uusi työnantaja jatkaa siis samaa tai samankaltaista toimintaa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »