Aloitin työt 2vkoa sitten, 40h/vko ja 8,25e/h. Pyysin kirjallista työsopimusta, mutta työnantajalla oli jatkuvia syitä, miksen sitä saanut. En saanut työsopimusta kahteen viikkoon pyynnöistäni huolimatta. Emme sopineet suullisessa työsopimuksessa työn olevan säävarauksellista, vaan kokoaikatyö säästä huolimatta. Nyt sadepäiviä on kuitenkin ollut monia ja työnantaja on peruuttanut työpäiviä yhtäkkiä vain pieni hetki ennen töidenalkua ja sanonut, etten saa palkkaa niiltä päiviltä. Hän sanoi edellispäivänä muuttavansa työsopimusta niin, että saan palkan vain hyvinä säinä, eikä minulla ole minimipalkkaa. Mielestäni on väärin muuttaa sopimusta kesken kaiken (ja lisäksi hän väittää nyt, että puhui säävarauksesta aiemmin, vaikkei puhunut), mutta hänen mielestään ei. Tarvitsen pysyvän toimeentulon

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Työsopimus sitoo kumpaakin osapuolta, vaikka se olisi suullinen. Mikäli työtä tehdään säävarauksella, tulee asiasta sopia työsuhteen osapuolten kesken. Työnantaja voi työnjohto-oikeuden nojalla toteuttaa vain vähäisiä muutoksia työsuhteeseen. Jos työnantaja haluaa muuttaa työsuhteen olennaisia ehtoja, tarvitaan myös työntekijän suostumus. Palkkaan vaikuttavat ehdot on katsottu yleensä tällaiseksi olennaiseksi ehdoksi, jonka muuttaminen vaatii myös työntekijän suostumuksen. Tässä tapauksessa ehdolla on vaikutusta myös sinun toimeentuloosi.

Mikäli et suostu työsopimuksen muuttamiseen, työsuhde jatkuu entisin ehdoin. Jos työnantaja haluaa yksipuolisesti muuttaa sopimusta, täytyy hänellä olla tähän vahvat perusteet eli lähtökohtaisesti hän voi muuttaa sopimusta vain silloin, kun kyseessä on irtisanomisperuste. Suosittelen ottamaan yhteyttä lakimieheen, jos työnantaja ei suostu jatkamaan työsuhdetta aiemmin sovittujen ehtojen mukaisesti.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »