Yt-neuvottelujen seurauksena työntekijöitä irtisanottiin vakituisesta työsuhteesta taloudellisin&tuotannollisin perustein. Pari kuukautta myöhemmin samoihin tehtäviin oli palkattu uusia henkilöitä. Ei tietoa olivatko paikat julkisessa haussa. Irtisanottuja ei kutsuttu näihin tehtäviin. Ovatko irtisanotut oikeutettuja korvauksiin tms? Mitä kautta niitä on haettava?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Työnantajan on tarjottava työtä taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla tai saneerausmenettelyn yhteydessä irtisanomalleen, työvoimatoimistosta edelleen työtä hakevalle entiselle työntekijälleen, jos hän tarvitsee työntekijöitä yhdeksän kuukauden kuluessa työsuhteen päättymisestä samoihin tai samankaltaisiin tehtäviin, joita irtisanottu työntekijä oli tehnyt. Takaisinottovelvollisuuden piiriin kuuluvan työntekijän ei kuitenkaan tarvitse olla nimenomaan työtön, jotta hän kuuluisi takaisinottovelvollisuuden piiriin.

Mikäli työnantajan katsotaan rikkoneen takaisinottovelvollisuuttaan, voidaan hänet määrätä korvaamaan aiheuttamansa vahinko.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »