Minilex - Lakipuhelin

Takaisinotto velvollisuus (irtisanottu taloudellisista ja tuotannollisista syistä)

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Koskeeko takaisinotto velvollisuus vielä siinäkin tapauksessa, että työntekijä on viettänyt neljä kuukautta välillä "lomaa" ja palaa takaisin. Oli kuukauden verran töissä ja nyt omia kiireitä, ei pariin viikkoon käytettävissä. Sitten taasen palaa takaisin.

1 vastaus


1 vastausta

Käytännössä takaisinottovelvollisuus on voimassa yhdeksän kuukautta irtisanomisesta huolimatta mahdollisen työtauon pituudesta jos työntekijä yhä on työvoimatoimiston kirjoilla työttömänä työnhakijana ja halukas tulemaan takaisin töihin. Luonnollisesti takaisinotto tapahtuu työnantajan ehdoilla. Eli työ alkaisi silloin kun työnantakijalla on työvoimalle tarvetta, eikä niin, että työnantajan tulee odotella työntekijän vapautumista muista velvoitteistaan.

Lomautusta kuitenkin koskee määräys siitä, että työntekijällä on oltava ainakin viikon varoaika ennen töiden alkua työnantajan ilmoitettua töiden jatkuvan. Tällöin ilmoitus, että "huomenna alkavat työt" ei ole mahdollinen. Samaa voitaneen soveltaa mahdollisesti myös irtinsanomiseen, eli ei välttämättä voida olettaa työntekijän olevan aivan saman tien käytettävissä, mutta viikkoja ei työnantajan tarvitse odottaa.
Jos työntekijä on tosiaan työvoimatoimiston kirjoilla työttömänä työnhakijana, niin tulisi hänen joka tapauksessa olla melkolailla jatkuvasti käytettävissä työhön. Niinpä olet työnantajana tehnyt velvollisuutesi tarjottuasi työtä, mutta et ole velvollinen vanhaa työntekijääsi odottelemaan jos hän ei kiireiltään töihin jouda.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »