Olen ollut reilu 2 vuotta perhevapailla. Ja palaamassa syksyllä töihin( vakituinen työsuhde). Työnantaja ilmoitti ettei ole tarjota muuta kuin 2 vuoro työtä vaikka aiemmin olin päivävuorossa. Minulle ei ole otettu määräaikaista sijaista vaan ns. Sisäisellä siirrolla muut ovat tuuranneet. Nyt työntekijät (2kpl) ovat päässeet päivävuoroon ja heitä ei enää "laiteta" takaisin 2 vuoroon vaan minun tulisi mennä siihen. 2 vuorossa ei olisi myöskään mahdollista tehdä osittaista hoitovapaata, jota olin ajatellut tehdä kun minulla on kaksi alle kolme vuotiasta lasta.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

sinulla on työntekijänä työhönpaluuoikeus eli oikeus jatkaa samassa työssä perhevapaan jälkeen. Jos se ei kuitenkaan ole mahdollista, työnantajan on tarjottava sinulle aikaisempaa työtä vastaavaa työtä. Jos sekään ei ole mahdollista, työnantajan on tarjottava työsopimuksen mukaista muuta työtä.

Jos samaan työhön palaaminen on mahdotonta sen vuoksi, että aiemmat työtehtävät on jaettu useille henkilöille, kyse saattaa olla syrjinnästä. Tasa-arvolain mukaan työnantaja ei saa johtaa työtä, jakaa työtehtäviä tai muutoin järjestää työoloja siten, että yksi tai useampi työntekijä joutuu muihin verrattuna epäedullisempaan asemaan sukupuolen perusteella.

Jos olet alun perin sopinut työnantajasi kanssa päivävuoron tekemisestä tai jos päivävuoron tekemisen voidaan katsoa vakiintuneen työsopimuksesi ehdoksi, sinulla on oikeus jatkaa päivävuoron tekemistä perhevapaan jälkeenkin. Sanoisin, että työnantaja ei voi tässä tilanteessa perustella 2-vuorotyötä päivävuoron mahdottomuudella, koska kaksi muuta työntekijää on siirretty päivävuoroon sinun tilallesi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »