Työhaastattelun sijaan yritys laittoi noin 40 nuorta tekemään työtä parin tunnin ajan. Yritys hyötyi siis noin 80 työtunnin verran. Onko lainmukaista korvata haastattelu työtehtävillä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Haastattelun korvaaminen palkattoman työn teettämisellä ei missään tapauksessa ole lainmukaista. Tällaisen tapauksen tultua ilmi nuorilla on tietysti oikeus kieltäytyä työn tekemisestä ja mahdollisesti vaatia normaalia haastattelua pidettäväksi.

Eri asia on, onko työn teettäminen voinut liittyä haastattelun luonteeseen, kuten työntekijöiden työkyvyn ja osaamisen arviointiin. Jos työn teettäminen haastattelussa on tällä tavoin liittynyt työntekijöiden arviointiin ja sitä kautta mahdollistanut työntekijöiden palkkaamisen, voi tällainenkin menettely olla mahdollista normaalin haastattelun sijasta, vaikkakin erikoista.

Jos kyseessä ei ole kuitenkaan ollut erikoisella tavalla toteutettu haastattelutilanne, vaan puhdas palkattoman työn teettäminen, on asiasta hyvä ilmoittaa eteenpäin, kuten työnantajan ammattiliitolle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »