Hei.Meillä lukee työsopparissa,että palkka maksetaan kuun ensimmäisenä arkipäivänä.Olen kk-palkkalanen.
Mielestäni on kuitenkin kohtuutonta,että esim.alkaneena vuonna 2016 tammikuun ensimmäinen palkka maksetaan välissä olevien pyhien jne.vuoksi vasta 4.1.Onko tässä työntekijällä mitään muuta saumaa vaikuttaa asiaan,kuin se,että kinuaa palkkaennakkoa palkanmaksajalta.Itsellä,kun asuntolainat jne.useimmat laskut erääntyy kuun 26.pv.- kuun viimeinen pv.niin aina saapi sitten maksella viivästyskorkoja jne.kun laskuttajiahan ei kiinnosta moinen.

1 vastaus


1 vastausta

Lähtökohtana on työsopimuslaissa se, että palkat tulee maksaa palkanmaksukauden - eli tässä tapauksessa kuukauden - viimeisenä päivänä. Asiasta voidaan kuitenkin sopia toisin. Mikäli toisin ei ole sovittu, niin pyhien sattuessa palkanmaksukauden viimeiselle päivälle, on työnantaja velvollinen maksamaan palkan tätä pyhäpäivää edeltävänä arkipäivänä.

Tapauksessanne on kuitenkin sovittu työsopimuksessa palkanmaksupäivästä toisin. Palkanmaksu tapahtuu tällöin aina kuun ensimmäisenä arkipäivänä riippumatta siitä, mille päiville pyhät asettuvat. Käytössänne ei liene tässä tilanteessa muuta keinoa, kuin pyytää palkkaennakkoa tai sitten anoa muutaman päivän lykkäystä maksuvelvoitteisiinne.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »