Hei, olen ollut kesätöissä tämän kuun loppuessa kuusi viikkoa ja työsopimuksessa sanotaan, että palkka maksetaan kahden viikon välein. Olen saanut palkan ensimmäiseltä kahdelta viikolta, mutta sen jälkeen en ole palkkaa saanut. Syy saattaa olla että työpaikan vakituinen palkanmaksaja on lomalla ja joku muu taho hoitaa palkanmaksun. Mitä tässä tilanteessa voisi tehdä ja mihin ottaa yhteyttä asian tiimoilta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Työnantajan keskeisiä velvollisuuksia on maksaa työntekijälle palkka oikeaan aikaan ja oikean suuruisena. Palkan tulee olla työntekijän tilillä viimeistään palkkapäivänä. Viivästyneestä palkasta työntekijä voi vaatia viivästyskorkoa palkan eräpäivästä (sopimuksessa määritelty maksupäivä) lukien. Työnantajan tulee huolehtia palkan maksamisesta oikeaan aikaan. Ainoastaan niin sanottu ylivoimainen este tai mahdottomuus aiheuttaa sen, että työnantajalla ei ole vastuuta viivästymisestä. Jos työnantajan palkanmaksun viivästyminen johtuu työnantajan maksukyvyttömyydestä, voi työntekijällä olla oikeus palkkaturvaan. Palkkaturvajärjestelmä takaa palkanmaksun valtion varoista silloin, kun työnantaja todetaan maksukyvyttömäksi. Työntekijän ei tarvitse osoittaa työnantajan maksukyvyttömyyttä, vaan palkka­turvaviranomainen tutkii asian.

Kun et ole saanut sinulle kuuluvaa palkkaa, on syytä ilmoittaa asiasta työnantajalle ja pyytää palkanmaksuun oikaisua. Asia kannattaa aina yrittää ratkaista ensin neuvottelemalla, jotta voidaan varmistaa, että maksamatta jääminen ei johdu esimerkiksi väärinkäsityksestä. Jos työnantajan kanssa neuvottelu ei auta, voit velkoa palkkasi nostamalla kanteen tuomioistuimessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »