Hei vaan! Työsuhteeni kunnan toimisssa päättyi 31.07.2015 mutta en ole saanut vieläkään loppu palkkaani ja tänään on 11.08.2015 päivä jo.

Miten minun nyt kuuluu toimia?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Työsopimuslain mukaan palkka on maksettava palkanmaksukauden viimeisenä päivänä. Palkanmaksukausi päättyy samalla, kun työsuhdekin päättyy. Työntekijän on saatava työsuhteen viimeisenä päivänä työsuhteeseen perustuvat saatavat. Työsopimuksessa tai työehtosopimuksessa on kuitenkin mahdollista sopia palkan maksamisesta työntekijälle normaalina palkanmaksupäivänä.

Mikäli työsuhteesta johtuvan saatavan suoritus viivästyy, työntekijä on oikeutettu saamaan korkolain tarkoittamaa viivästyskorkoa. Lisäksi työntekijällä on oikeus odotuspäivien palkkaan palkanmaksun viivästyessä työsuhteen päättyessä. Tällöin työntekijälle maksetaan hänen täysi palkka odotuspäiviltä. Odotuspäivien palkkaa maksetaan kuitenkin enintään kuudelta kalenteripäivältä. Mikäli työsuhteesta johtuva saatava ei ole selvä ja riidaton tai jos suorituksen viivästyminen on johtunut esimerkiksi laskuvirheestä, työntekijällä on oikeus odotuspäivien palkkaan ainoastaan silloin, kun hän on ilmoittanut suorituksen viivästymisestä työnantajalle kuukauden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Lisäksi edellytetään, että työnantaja ei ole suorittanut saatavaa kolmen arkipäivän kuluessa huomautuksesta.

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä työnantajaan asian selvittämiseksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »