Onko millään ry:llä, joka etsii työntekijää, oikeus vastata, että heidän toimintaperiaatteisiinsa kuuluu työllistää vain miessukupuolen edustajia?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi. Kaikenlainen sukupuoleen perustuva syrjintä on lähtökohtaisesti kielletty. Syrjintää on naisten ja miesten asettaminen eriarvoiseen asemaan sukupuolen perusteella. Kiellettyä syrjintää on myös työpaikan ilmoittaminen vain joko miesten tai naisten haettavaksi, ellei tähän ole työn tai tehtävän laadusta johtuvaa painavaa ja hyväksyttävää syytä.

Toisen sukupuolen suosiminen työhönottotilanteessa edellyttää siis nimenomaista työstä ja työn luonteesta johtuvaa, perusteltavissa olevaa syytä. Tasa-arvolakia ei myöskään sovelleta kaikissa työhönottotilanteissa, se ei esimerkiksi sovellu evankelis-luterilaisen kirkon, ortodoksisen kirkkokunnan ja muiden uskonnollisten yhdyskuntien uskonnonharjoitukseen liittyvään toimintaan. Syrjintänä ei pidetä myöskään esimerkiksi vain joko naisten tai miesten hyväksymistä muun yhdistyksen kuin varsinaisen työmarkkinajärjestön jäseniksi, jos tämä perustuu yhdistyksen säännöissä olevaan nimenomaiseen määräykseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »