Onko laillista tehdä 4 yhtäjaksoista määräaikaista sopimusta, laittaa työntekijä pois 4 päiväksi ja taas palkata määräaikaisena??

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Määräaikainen työsopimus voidaan solmia, jos siihen on perusteltu syy. Työnantajan aloitteesta ilman perusteltua syytä tehtyä määräaikaista työsopimusta on pidettävä toistaiseksi voimassa olevana.

Toisiaan seuraavien määräaikaisten työsopimusten solmiminen samojen osapuolten välillä edellyttää perusteltua syytä jokaiselle määräaikaiselle sopimukselle ja sitä, ettei työnantajalla ole pysyvää työvoiman tarvetta. Toistuvien määräaikaisten työsopimusten käyttö ei siis ole sallittua silloin, kun määräaikaisten työsopimusten lukumäärä tai niiden yhteenlaskettu kesto taikka niistä muodostuva kokonaisuus osoittaa työnantajan työvoimatarpeen pysyväksi. Jos perusteltua syytä työsopimuksen määräaikaisuuteen tai toisiaan seuraaviin määräaikaisiin työsopimuksiin ei ole, on työsuhdetta pidettävä tällöin toistaiseksi voimassa olevana.

Lisäksi jos työnantajan ja työntekijän välillä on tehty tällaisia useita peräkkäisiä, keskeytymättömänä tai vain lyhytaikaisin keskeytyksin jatkuvia määräaikaisia työsopimuksia, työsuhteen katsotaan työsuhde-etuuksien määräytymisen kannalta jatkuneen yhdenjaksoisena.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »