Mitä tapahtuu tai miten menetellään määräaikaisen työsopimuksen kanssa jos työnantaja tekee konkurssin? Toimiiko palkkaturva tässä jotenkin jos määräaikainen työsopimus on esimerkiksi alle vuoden mittainen?

1 vastaus


1 vastausta

Palkkaturva kuuluu kaikille suomalaisessa yrityksessä työskenteleville työntekijöille, joiden kotipaikka on Suomessa ja, joiden työnanataja on konkurssissa. Työntekijä on oikeutettu saamaan korvausta palkkatuloistaan, eläketurvasta, päivärahoista, matkakuluista sekä muista mahdollisista palkkaeristä. Maksettavan palkkaturvan henkilökohtainen enimmäismäärä on 15200e.

Sillä, onko työsuhde määräaikainen vai toistaiseksi voimassaoleva ei ole tässä tilanteessa merkitystä. Kun yritys joutuu konkurssiin, muuttuvat irtisanomisehdot kaikkia yrityksen työntekijöitä koskien 14vrk pituiseksi. Työntekijällä on siis oikeus tältä ajalta maksettavaan irtisanomisajan palkkaan. Tämä pätee myös alle vuoden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen.

Palkkaturvaa koskeva hakemus haetaan työvoimatoimistolta ja hakemuksen voi tehdä myös työntekijä. Hakemus on kuitenkin tehtävä kolmen kuukauden kuluessa palkkasaatavan maksupäivästä, eli palkanmaksupäivästä. Lyhyesti sanottuna siis, määräaikaisessa työsuhteessa oleva henkikö on oikeutettu palkkaturvaan samoilla edellytyksillä kuin jatkuvassa, toistaiseksi voimassaolevassa työsuhteessa olevakin.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »