Hei!

Olin noin 17 hengen yrityksessä jossa oli pari projektia. Yksi projekti päätettiin sitten lopettaa ennen aikoja mihin minun määräaikainen sopimus oli sidoksissa. Sain sitten potkut ja mietin olivatko ne lailliset, koska sopparissa oli vielä 2 kuukautta jäljellä aikaa...

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Työsopimuslain mukaan määräaikainen työsopimus päättyy ilman irtisanomista määräajan päättyessä. Mikäli teidän sopimuksenne on sovittu määräaikaisesti kestämään tietyn ajan, työsopimus päättyy tämän ajan kuluttua. Määräaikaista sopimusta ei siis voi irtisanoa, ellei siitä ole sovittu etukäteen.

Määräaikainen työsopimus on siten lähtökohtaisesti lain mukaan vain purettavissa ja erittäin painavasta syystä. Purkamista ei voi kuitenkaan tehdä nojautuen tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin. Teidän kysymyksestänne ei ilmennyt oliko työsopimuksen purkaminen tapahtunut. Jos teidän työsopimuksenne oli purettu, täytyi sille olla erittäin painava syy. Purkaminen ilman lainmukaista syytä on siten laiton.

Lähtökohtaisesti työsopimuksen kestoajan valinta on sovittavissa sopimuksen osapuolten kesken, jos sopimuksella ei vähennetä työntekijälle lain mukaan kuuluvia oikeuksia ja etuja. Työsopimuslain soveltaminen ei estä siten esimerkiksi sellaisen tekemästä sellaista sopimusta, joka on määräaikainen mutta on irtisanottavissa tasapuolisin ehdoin sopimuksen kestäessä. Poikkeuksellisesta määräaikaisen työsopimuksen irtisanomisoikeudesta pitää kuitenkin sopia etukäteen. Lisäksi työnantajan irtisanomisoikeutta rajoittavat lain säännökset irtisanomisen perusteista, menettelyistä ja irtisanomisajoista. Jos teidän solmimanne työsopimuksessa oli sovittu määräaikaisen työsopimuksen irtisanomisenvaraisuudesta, teidän työsopimuksenne oli irtisanottavissa. Tällöin työnantajan tulee noudattaa lain määräämiä irtisanomisperusteita ja siihen liittyviä muita velvoitteita.

Näistä erillään ovat määräaikaiset sopimukset, jotka ovat sovittu loppumaan sovitun työn valmistuessa. Jos työnne oli sovittu loppumaan projektityön valmistuessa, työnantajalla on oikeus olettaa, että työsopimus on siten tullut täytetyksi ja työsopimus päättyy valmistuneen työn seurauksena.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »