Jos työntekijä pyytää työtodistuksen arvioinnilla ja ei ole siihen tyytyväinen, onko hänellä oikeutta saada työtodistus ilman arviointia?

Teekkarin työkirjan mukaan kyllä, mutta aika monella verkkosivulla sanotaan ettei. Jossain viittauksena KKO:1987:68 -päätös, mikä mielestäni tosin kuulostaa siltä, ettei työntekijällä ole oikeutta saada itseään miellyttävää arviointia, eikä sitä, ettei oikeutta saada suppeaa työtodistusta enää ole, mikäli on kerran mennyt laajan pyytämään. Kuitenkin sanotaan, että mikäli pyytää suppean työtodistuksen ja sitten uudelleen laajan, niin tällöin oikeus saada laaja työtodistus säilyy. Miksei sitten toisinpäin?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Ratkaisun KKO 1976 II 43 mukaan työntekijällä, joka on saanut suppean työtodistuksen, on oikeus myöhemmin saada laaja todistus. Kuitenkaan ratkaisun KKO 1987:68 mukaan työntekijällä, joka on pyytänyt laajaa todistusta ja joka ei ole tyytyväinen arvosteluun, ei ole oikeutta saada uutta, toisensisältöistä todistusta. Näistä jälkimmäisen ratkaisun argumentointi perustuu siihen, että työntekijä voi hakea vahingonkorvausta, jos hän pystyy näyttämään, että annettu laaja työtodistus on totuuden vastainen. Kysymykseenne vastaten: työntekijällä on oikeus pyytää ensiksi suppeaa työtodistusta ja myöhemmin laajaa todistusta mutta ei haluamaansa arviointia laajaan työtodistukseen eikä laajan työtodistuksen saamisen jälkeen suppeaa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »