Minut palkattiin yritykseen X neljän kuukauden harjoittelujaksolle. Minulle oli suullisesti luvattu mahdollisesta jatkosta yrityksessä. Kuitenkin hieman ennen kun harjoittelujaksoni päättyi minut yllättäen irtisanottiin. Työnantaja käytti verukkeena epärehellisyyttä, mutta mitään näyttöä kyseisestä asiasta ei ollut. Voiko työnantaja toimia näin?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Määräaikaista työsopimusta ei saa irtisanoa, ellei tästä ole nimenomaisesti sovittu työsopimuksessa. Määräaikainen työsopimus päättyy silloin, kun se on työsopimuksessa sovittu loppuvan. Työnantaja saa purkaa työsopimuksen noudatettavasta irtisanomisajasta tai työsopimuksen kestosta riippumatta päättyväksi heti vain erittäin painavasta syystä.

Tapauksessanne määräaikaista työsopimustanne ei ole voitu irtisanoa, ellei irtisanomismahdollisuutta ole kirjattu tehtyyn työsopimukseen. Tällöinkin irtisanomisen tulee täyttää työsopimuslain asiallisen ja painavan syyn peruste.

Jos sopimuksessanne ei ole irtisanomisesta mainintaa, ainoa vaihtoehto määräaikaisen työsuhteen päättämiselle on sen purkaminen. Purkaminen voidaan tehdä vain erittäin painavasta syystä. Työsopimuskumppanin vakava sopimusrikkomus on työsopimuksen purkamisen edellytyksenä. Työnantaja voi purkaa työsopimuksen ainoastaan silloin, kun työsuhteen jatkamisedellytykset puuttuvat työntekijän työsopimuksesta tai työsuhteesta johtuvien velvoitteiden vakavan rikkomisen vuoksi. Jos olette vakavasti rikkoneet työsopimuksestanne johtuvia velvoitteita, on mahdollisesti ollut syy purkamiselle. Muutoin tehty työsopimuksen päättäminen ei ole ollut lain mukainen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »