Olen tanssikoulu-yrittäjä. Voinko antaa henkilökunta-etuna tanssinopettajani lapsen käydä ilmaiseksi tanssikouluni tunneilla?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Työnantajalla on mahdollisuus järjestää työntekijöilleen henkilökuntaetuja, jotka ovat laadultaan tavanomaisia ja kustannuksiltaan kohtuullisia. Edut eivät ole kuitenkaan korvausta tehdystä työstä ja oikeus henkilökuntaedun käyttämiseen on oltava jokaisella yrityksen työntekijällä.

Työnantaja voi vähentää henkilökuntaedun antamisesta johtuvat kustannukset verotettavasta tulostaan. Vähennettävä summa on edun antamista johtuvien kustannusten suuruinen, vaikka etu olisi työntekijälle verovapaa.

Jos henkilökuntaetu ei ole tavanomainen ja kohtuullinen, sen käypä arvo on työntekijän veronalaista tuloa. Tällöin työnantajan on toimitettava työntekijän palkasta ennakonpidätys, jonka määrä lasketaan edun arvon mukaan.

Et kerro minkä arvoinen suunnittelemasi henkilökuntaetu on, mutta esimerkiksi virkistys- ja harrastustoiminnaksi katsottavana etuna pidetään enintään 400 euron vuosittaista etua, jolloin tämän arvon ylittävä etu olisi työntekijän veronalaista tuloa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »