Hei! Työskentelen yksityisessä hoitolaitoksessa. Noudatamme siis yksityistä Sos. Alan työehtosopimusta. Laissa lukee että vanhempi saa olla lapsen sairastumisen vuoksi tilapäisillä hoitovapaalla tai vapaalla hoidonjärjestämistä varten 4 TYÖPÄIVÄÄ. Jos työvuoroihini kuuluu vain arkipäivät, niin lasketaanko silloin myös sunnuntai-ilta jolloin lapseni sairastui niin yhdeksi päiväksi? Silloinhan minulla ei olisi edes ollut töitä.
Jos lapseni sairastuisi vaikka lauantaina niin olisko se vain tiistaihin asti? Tes kertoo että palkatonta on 3 päivää ja 4. Päivä menee palkattomaksi. Toivottavasti sait selkoa mitä haen takaa.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Työntekijän lapsen tai muun hänen taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen, joka ei ole täyttänyt 10 vuotta, sairastuessa äkillisesti työntekijällä on oikeus saada lapsen hoidon järjestämiseksi tai tämän hoitamiseksi tilapäistä hoitovapaata enintään neljä työpäivää kerrallaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että työntekijä saa olla lapsen yhtä äkillistä sairaustapausta kohden neljä työpäivää pois töistä. Jos lapsi sairastuu esimerkiksi lauantaina, työntekijä saa olla tilapäisellä hoitovapaalla torstaihin asti (ma-to). Jos työntekijällä olisi viikonloppu töitä, hänen täytyisi kuitenkin palata töihin viimeistään keskiviikkona.

Aurinkoista kesää!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »