Minilex - Lakipuhelin

Alihankkija yrityksen laskutus ->pääurakoitsija->vuokrayritys-> alihankkija yritys (toiminimi)

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Onko alihankkijayrityksellä oikeutta laskuttaa pääurakoitsijalta yrityksen kate prosenttia kun alihankintayritys toimii kolmantena osapuolena?

Kuka maksaa alihankintayrityksen kulukorvaukset?

Alihankkija yritys on toiminimi, jossa vain yrityksen omistaja tekee töitä.Toiminimi on rakennusalan yritys.

1 vastaus


1 vastausta

Lähtökohtaisesti aivan kuten itsekin arvelette, jokainen on vastuussa lähtökohtaisesti vain omista sopimuskumppaneistaan. Toisin sanoen alihankkijana toimiva toiminmi on sopimussuhteessa ilmeisestikin vain vuokrayritykseen, eikä pääurakoitsijaan. Pääurakoitsija on vastuussa mahdollisesta valvonnasta ja työnohjauksesta, mutta jos toisin ei ole vuokrausyrityksen ja pääurakoitsijan välillä sovittu, niin palkkionmaksusta huolehtii yksinomaan vuokrausyritys.

Tällöin kaikki palkkioon sisältyvät erät, kuten katekorvaukset ja muut kulukorvaukset tulevat vuokrausyrityksen maksettavaksi, jos muuta ei ole sovittu. Poikkeuksellisissa tilanteissa on katsouttu, että alinhankkija voisi käänntyä korvausvaatimusten kanssa myös pääurakoitsijan puoleen jos välissä toimiva yritys on esimerkiksi konkurssissa. Tilanne on kuitenkin harvinainen ja muutenkin kitsaasti sovellettu.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »