Minulla on ollut kolme eripituista määräaikaista työsopimusta 9kk:en aikana. Samassa paikassa ennen minua on määräaikaisia ollut reilun vuoden ja tulossa jälleen määräaikaisuus vuoden loppuun. Työnantaja on kertonut ”keksivänsä” perusteet määräaikaisuuksille. Eikö kuitenkin ko. tehtävä, joka on täysin samanlainen kuin toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla olevilla vaikuta jo vakituiselta tarpeelta? Voiko työnantaja kiertää tätä, kun yksi toisensa jälkeen lähtee, kun vakituista sopimusta ei tehdä, vaan kerrotaan aina, että määräaikaisuus jatkuu kyllä; ”Ei täältä työt lopu”? Koskeeko ketjutus vain samalle työntekijälle tehtäviä sopimuksia?

1 vastaus


Minilex

6 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Työsopimus voidaan solmia määräajaksi vain perustellusta syystä. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi sijaisuus ja harjoittelu sekä yrityksen toimintaan tai toimialaan liittyvät erityiset syyt. Työsopimus voidaan solmia määräaikaiseksi myös, jos voidaan selkeästi osoittaa jokin määrätty työ, esimerkiksi tietty projekti, tai jos määräaikaisuus johtuu työn kausiluontoisuudesta. Lähtökohtaisesti työsopimusta ei voida sopia määräajaksi, jos työnantajalla on pysyvä työvoiman tarve.

Tapauksessasi työnantajan tulisi siis osoittaa selkeä lainmukainen peruste jokaisen työsopimuksen määräaikaisuudelle. Kuvauksesi perusteella työsi ei perustu yllä mainittuihin määräaikaisuuden oikeuttaviin erityistilanteisiin. Työnantaja ei voi kiertää työntekijän lakimääräisiä oikeuksia useilla peräkkäisillä määräaikaisilla sopimuksilla, jos työvoimalle on selkeä tarve.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]