Pitää lopettaa työt koska työ ei sovi terveyden kannalta, minkälaiset paperit tarvitaan siihen että pääsis heti työkärille ja saisi siitä rahaa? Ja miten menee jos työnantaja ei ole maksanut palkkapäivänä rahoja ja kysyny joka kuukausi niin työnantaja sanoo että ens kuussa, ajattelin että tuleeko siihen jonkun näkönen korko ja jos tulee nii tuleeko kuukauden tai vuoden, meille maksetaan palkka 2 viikon jaksossa?
Kiitoksia

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos yhteydenotostasi!

Lain mukaan työnantajalla on velvollisuus maksaa palkka niin, että se on viimeistään palkanmaksupäivänä työntekijän pankkitilillä nostettavissa. Mikäli työnantaja laiminlyö velvollisuuttaan, tulee hänen maksettavakseen viivästyskorkoa eräpäivästä lukien. Jos palkka erääntyy maksettavaksi pyhäpäivänä, tulee se maksaa edellisenä arkipäivänä.

Lähtökohtaisesti irtisanomistilanteessa palkka maksetaan työsuhteen päätymispäivänä. Työsopimuksessa on kuitenkin saatettu sopia loppupalkan maksamisesta työsuhteen päättymistä seuraavana palkanmaksupäivänä. Lisäksi, kun palkanmaksu viivästyy työsuhteen päättyessä, on työtekijällä oikeus täyteen palkkaan odotuspäivien ajalta. Odotuspalkka voi olla jopa suurempi kuin itse viivästynyt osa palkasta.

Työnantaja voi kuitenkin vapautua vastuustaan jollain harvinaisilla perusteilla. Tällaisia ovat esimerkiksi tosiasiallinen mahdottomuus tai ylivoimainen este. Jos työnantaja on maksukyvytön, voi työntekijä hakea palkkaturvaa. Jos tilanne kuitenkin johtuu vain työnantajan vastahakoisuudesta maksaa palkka, voi kanteen nostaa oikeudessa. Kanne on mahdollista nostaa, kun yli 5 vuotta ei ole kulunut palkkapäivästä. Saatava kuitenkin raukeaa, jos kannetta ei nosteta kahden vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Lakimiehemme auttavat mielellään asian selvittämisessä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]