Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Minilex
31 vastausta
Soita lakimiehelle - 0600 12 450
Suomen lain mukaan työsopimus voi olla suullinen, kirjallinen tai sähköinen. Vaikka työsopimus kannattaa aina tehdä kirjallisena, suullinen työsopimus on yhtä sitova kuin kirjallinen sopimus, mutta sen todistaminen voi olla haastavampaa. Viestistä ei täysin selkeästi käynyt ilmi, että mistä sinulla tarkalleen ottaen on WhatsApp-viesti toodisteena, mutta jos viesti todistaa, että suullinen sopimus on tehty, se voi olla hyödyllinen todiste. Myös entinen omistaja todistajana voi mahdollisesti vahvistaa tapaustasi.
Jos sinulla on WhatsApp-viesti, jossa sovitaan paluusta samaan rooliin, se on tärkeä todiste. Jos voit hankkia entisen omistajan todistamaan asiasi, se vahvistaa asemaasi. Työsopimuslain mukaan työnantajan tulee noudattaa sovittuja ehtoja, myös suullisesti sovittuja. Jos työnantaja on rikkonut sopimusta, sinulla voi olla oikeus korvaukseen esimerkiksi menetetystä palkasta.
Vaikka et kuulu liittoon, voit silti nostaa kanteen entistä työnantajaa vastaan. Kannattaa kuitenkin pohtia, onko riita-asian käsittely sen arvoinen ottaen huomioon mahdolliset oikeudenkäyntikulut ja mahdollisen lopputuloksen. Voit myös harkita oikeusavun hakemista, jos tulotasosi on matala. Ilman päteviä todisteita kyseessä on hankala sana sanaa vastaan -tilanne, jota ei välttämättä kannata lähteä oikeuteen asti ratkomaan. Oikeudenkäynnin sijaan voi olla järkevää yrittää neuvotella entisen työnantajan kanssa ja esittää vaatimuksesi perustuen sopimusrikkomukseen. Neuvottelut voivat johtaa sopimukseen ilman oikeudenkäyntiä.
Jos tilanne ei ratkea neuvotteluin, ja todisteet ovat vahvat, voit harkita kanteen nostamista entistä työnantajaa vastaan. Suosittelen kuitenkin keskustelemaan asianajajan tai työsuhteisiin erikoistuneen juristin kanssa ennen päätöksen tekemistä, jotta saat tarkemman arvion tilanteesta ja mahdollisista riskeistä.
Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.