Mitä kilpailevan toiminnan kielto sanoo esimiesasemassa olevan työntekijän samaan alaan liittyvästä toiminimestä? Työnantaja itse on yksityinen pk-yritys ja esihenkilön toiminimi lienee sivutoimista.

1 vastaus


756 vastausta

Hei ja kiitos kysymyksestänne!

Työsopimuslain mukaan työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan vaadittavan menettelyn kanssa. Tämä ei saa harjoittaa sellaista toimintaa, joka ilmeisesti vahingoittaa hänen työnantajaansa työsuhteissa noudatettavan hyvän tavan vastaisena kilpailutekona. Työntekijä ei saa myöskään työsuhteen kestäessä edes ryhtyä kilpailevan toiminnan valmistelemiseksi sellaisiin toimenpiteisiin, joita em. asiat huomioon ottaen ei voida pitää hyväksyttävinä.

Työntekijä, oli tämä yrityksessä missä asemassa tahansa, ei saa ryhtyä työnantajansa kanssa kilpailevaan toimintaan, mikäli tämä tällä toiminnallaan aiheuttaisi vahinkoa työnantajalleen hyvän tavan vastaisena kilpailutekona. Näin ollen tällainen sivutoimi ei olisi lainmukainen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]