Hei! Peruskoulussa olevan oppivelvollisen yhteenlaskettu koulu- ja työaika ei saa olla yli 8 tuntia. Miten tässä kohtaa menetellään ruokatunnin kanssa, lasketaanko se kouluajaksi vai ei?

1 vastaus


756 vastausta

Laki nuorista työntekijöistä säätää, että oppivelvollisen työntekijän päivittäinen työaika koulutyön aikana saa koulun vapaapäivinä olla enintään seitsemän tuntia ja koulupäivinä enintään kaksi tuntia. Koulupäivän ja työajan pituus yhteensä ei saa kuitenkaan ylittää kahdeksaa tuntia eikä viikoittainen työaika 12 tuntia.

Oppivelvollisen koulunkäynnin tuntimääriin lasketaan mukaan vain varsinaiset oppitunnit; Tuntimääriin ei lasketa esimerkiksi ruokailutaukoja, välitunteja tai vaikkapa oppituntien väliin jääviä hyppytunteja. Kuitenkin koulupäiväksi lasketaan yleisesti päivän pituus koulupäivän alkamisesta loppumiseen, eikä esimerkiksi välitunteja tai muita taukoja vähennetä koulupäivän pituudesta. Näin ollen olisi tulkittavissa, että kouluruokailu laskettaisiin osaksi koulupäivää.

Mikäli asia kuitenkin askarruttaa vielä tai koululaisen työskentelyyn liittyen herää muita kysymyksiä, kannattaa ottaa lakimiehiin ottaa yhteyttä esimerkiksi lakipuhelimemme kautta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]