Minilex - Lakipuhelin

Asuntokauppa ja viivästyskorko


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Laissa on säädetty ostajan velvollisuudesta maksaa korkoa viivästyneelle kauppahinnalle tai kauppahintaerälle sekä uuden että käytetyn asunnon kaupassa. 

Uuden asunnon kauppaa koskevassa tapauksessa, jossa ostaja ei maksa kauppahintaerää ajoissa, eikä kauppaa peruuteta tai pureta, myyjällä on oikeus viivästyskorkoon korkolain mukaisesti. Viivästyskorkoa on mahdollista vaatia siis silloin, kun kauppaa ei pureta tai peruuteta maksuviivästyksen vuoksi, eikä kauppahintaa makseta sovitussa ajassa.

Myyjällä on oikeus viivästyskorkoon korkolain mukaisesti myös käytetyn asunnon kaupassa, mikäli ostaja ei maksa kauppahintaa tai sen osaa ajoissa. Myyjällä voi olla siis asuntokauppaa koskevissa asioissa oikeus viivästyskorkoon viivästyneestä kauppahinnasta tai kauppahintaerästä. Viivästyskoron maksuvelvollisuus määräytyy korkolain mukaan.

Asuntokauppaan ja viivästyskorkoon liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa