Minilex - Lakipuhelin

Asuntokauppa ja viivästyskorko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Laissa on säädetty ostajan velvollisuudesta maksaa korkoa viivästyneelle kauppahinnalle tai kauppahintaerälle sekä uuden että käytetyn asunnon kaupassa. 

Uuden asunnon kauppaa koskevassa tapauksessa, jossa ostaja ei maksa kauppahintaerää ajoissa, eikä kauppaa peruuteta tai pureta, myyjällä on oikeus viivästyskorkoon korkolain mukaisesti. Viivästyskorkoa on mahdollista vaatia siis silloin, kun kauppaa ei pureta tai peruuteta maksuviivästyksen vuoksi, eikä kauppahintaa makseta sovitussa ajassa.

Myyjällä on oikeus viivästyskorkoon korkolain mukaisesti myös käytetyn asunnon kaupassa, mikäli ostaja ei maksa kauppahintaa tai sen osaa ajoissa. Myyjällä voi olla siis asuntokauppaa koskevissa asioissa oikeus viivästyskorkoon viivästyneestä kauppahinnasta tai kauppahintaerästä. Viivästyskoron maksuvelvollisuus määräytyy korkolain mukaan.

Asuntokauppaan ja viivästyskorkoon liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa