Minilex - Lakipuhelin

Alihintainen asuntokauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alihintaisessa asuntokaupassa voi tulla ongelmaksi, että se tulkitaan osittain lahjaksi asunnon ostajalle. On yleistä, että esimerkiksi vanhemmat haluavat siirtää asunnon lapsilleen myyden sen alihintaan. Näissä tapauksissa ostajalle voi kuitenkin syntyä velvollisuus maksaa lahjaveroa, vaikka hän tosiasiassa suorittaakin kauppahinnan myyjälle.

Velvollisuus maksaa lahjaveroa syntyy, jos asunnon myyntihinta on enintään 75 % sen käyvästä arvosta. Kauppa katsotaan tällöin lahjaluonteiseksi kaupaksi, jolloin ostaja joutuu maksamaan lahjaveroa käyvän arvon ja maksamansa vastikkeen erotuksesta. Jos käypä arvo olisi 100 000€ ja ostajan suorittama vastike 75 000€, ostajan katsottaisiin saaneen 25 000€ arvoisen lahjan, josta hänen pitää maksaa lahjaveroa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Velvollisuutta maksaa lahjaveroa ei kuitenkaan synny, jos ostaja suorittaa vastiketta yli 75 % asunnon käyvästä arvosta. Käyttämässäni esimerkkitapauksessa olisi riittänyt, että ostaja olisi maksanut asunnosta vähintään 75 001€. On siis äärimmäisen tärkeää, että omaisuuden käypä arvo on selvillä, jos osapuolten tarkoituksena on estää lahjaverovelvollisuuden syntyminen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa