Minilex - Lakipuhelin

Vaaranvastuu uuden asunnon kaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjällä on vaaranvastuu siitä, että asunto vahingoittuu tai tuhoutuu ostajasta riippumattomasta syystä ennen hallinnan luovutusta. Vaaranvastuu siirtyy siis ostajalle pääsääntöisesti samana ajankohtana kuin asunnon hallintakin.

Jos asunnon hallinnan luovutus kuitenkin viivästyy ostajan puolella olevasta syystä, siirtyy vaaranvastuu asunnon vahingoittumisesta tai tuhoutumisesta ostajalle silloin, kun hallinnan luovutuksen olisi alun perin pitänyt tapahtua. Tällöin kuitenkin edellytetään, että myyjä on myös tehnyt sen, mitä luovutus on häneltä edellyttänyt. Asunnon on siten tullut olla luovutusvalmis.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos ostajalla on vaaranvastuu ja asunto tuhoutuu tai vahingoittuu myyjästä riippumattomasta syystä, on ostaja tästä huolimatta velvollinen maksamaan kauppahinnan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa