Minilex - Lakipuhelin

Asuntokauppa rakentamisvaiheessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun perustajaosakas myy asunto-osakkeen rakentamisvaiheen aikana, tulee kauppasopimuksen täyttää sisällöllisesti tietyt perusvaatimukset. Kauppasopimuksesta tulee tällöin käydä ilmi muun muassa kaupan kohde, myyjä ja ostaja sekä asuinhuoneiston valmistumisen ja hallinnan luovuttamisen ajankohta tai ainakin arvio niistä.

Kauppasopimuksen tulee myös sisältää tieto kauppahinnasta, tai velattomasta hinnasta, mikäli se poikkeaa kauppahinnasta. Lisäksi kauppahintojen maksutilin tunnistetiedot, kauppahinnan maksuaikataulu ja muut maksuehdot on löydyttävä sopimuksesta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kauppasopimuksesta on myös käytävä ilmi ostajan oikeus saada tietoja turva-asiakirjoista, turva-asiakirjojen säilyttäjästä ja säilytyspaikan osoitteesta. Samoin tiedot yhtiön ja osakkeenomistajien hyväksi otettujen vakuuksien lajeista ja määristä on mainittava. Sopimuksessa täytyy lisäksi ilmoittaa ajankohta, jolloin vakuus vapautuu ilman ostajan suostumusta, ja se, mitä ostajan tulee tehdä halutessaan estää vakuuden vapautumisen.

Myös ostajien oikeus valita tilintarkastaja ja rakennustyön tarkkailija osakkeenostajien kokouksessa, sekä myyjän velvollisuus järjestää vuositarkastus ovat keskeisiä rakentamisvaiheen ajan kauppasopimuksen tietoja. Myöskään tietoja uuden asunnon virheilmoituksen tekemisestä ei tule unohtaa merkitä kauppasopimukseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa