Minilex - Lakipuhelin

Asunnon pinta-alan virhe

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnon pinta-alaa koskeva virhe voidaan asunnon kaupassa, ja tarkemmin kiinteistön kaupassa, katsoa laatuvirheeksi. Laatuvirheeksi katsotaan siten mm. se, että myyjä on ennen kaupan tekemistä antanut ostajalle virheellisen tai harhaanjohtavan tiedon kiinteistön pinta-alasta.

Ostajan tulee ilmoittaa virheestä myyjälle heti sen huomattuaan. Mikäli asunnossa on laatuvirhe, ostajalla on oikeus hinnanalennukseen tai jopa oikeus purkaa kauppa, jos virhe on olennainen. Ostajalla on myös oikeus saada korvaus vahingosta, joka on aiheutunut laatuvirheen vuoksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Virhe määräytyy sen mukaan, millainen kiinteistö on ollut kauppaa tehtäessä. Myyjä kuitenkin vastaa kauppaa tehdessä olemassa olleesta virheestä, vaikka virhe ilmenisi vasta myöhemmin. Ostaja ei saa laatuvirheenä vedota seikkaan, joka olisi voitu havaita kiinteistön tarkastuksessa ennen kaupan tekemistä eikä virheeseen, josta hänen olisi pitänyt tietää kauppaa tehtäessä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa