Minilex - Lakipuhelin

Voidaanko jo myyty osake ulosmitata perustajaosakkaan velasta?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rakentamisvaiheessa myytyjen asunto-osakkeiden kauppoihin liittyy usein omistuksenpidätysehto, jonka mukaan osakkeet säilyvät myyjän omaisuutena tiettyjen kauppahintaerien maksamiseen saakka. Tämän tarkoituksena on turvata myyjän kauppahintasaatava.

Perustajaosakkaan myymää asunto-osaketta ei saa kuitenkaan ulosmitata perustajaosakkaan velasta, vaikka kyseinen omistuksenpidätysehto olisikin edelleen voimassa hänen edukseen. Tällä halutaan suojata ostajan oikeuksia, sillä käytännössä ostaja joutuu maksamaan suurimman osan kauppahinnasta, ennen kuin omistusoikeus siirtyy hänelle. Ostajan kannalta on näin tärkeää, etteivät hänen ennen omistusoikeuden siirtymistä maksamansa osat kauppahinnasta voi päätyä perustajaosakkaan velkojille.

Myöskään osakekauppaan perustuvaa saatavaa ei voida ulosmitata perustajaosakkaan velasta siltä osin, kuin osakeyhtiöllä on tiettyjen edellytyksien nojalla saatavaa perustajaosakkaalta. Mainitun ulosmittauskiellon tarkoituksena on varmistaa, että ostajien maksettavia kauppahintoja voidaan käyttää rakennuskohteen valmiiksi saattamiseen silloinkin, kun perustajaosakas ei maksukyvyttömyyden vuoksi kykene täyttämään omia velvoitteitaan yhtiötä kohtaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]