Minilex - Lakipuhelin

Voidaanko jo myyty osake ulosmitata perustajaosakkaan velasta?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rakentamisvaiheessa myytyjen asunto-osakkeiden kauppoihin liittyy usein omistuksenpidätysehto, jonka mukaan osakkeet säilyvät myyjän omaisuutena tiettyjen kauppahintaerien maksamiseen saakka. Tämän tarkoituksena on turvata myyjän kauppahintasaatava.

Perustajaosakkaan myymää asunto-osaketta ei saa kuitenkaan ulosmitata perustajaosakkaan velasta, vaikka kyseinen omistuksenpidätysehto olisikin edelleen voimassa hänen edukseen. Tällä halutaan suojata ostajan oikeuksia, sillä käytännössä ostaja joutuu maksamaan suurimman osan kauppahinnasta, ennen kuin omistusoikeus siirtyy hänelle. Ostajan kannalta on näin tärkeää, etteivät hänen ennen omistusoikeuden siirtymistä maksamansa osat kauppahinnasta voi päätyä perustajaosakkaan velkojille.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Myöskään osakekauppaan perustuvaa saatavaa ei voida ulosmitata perustajaosakkaan velasta siltä osin, kuin osakeyhtiöllä on tiettyjen edellytyksien nojalla saatavaa perustajaosakkaalta. Mainitun ulosmittauskiellon tarkoituksena on varmistaa, että ostajien maksettavia kauppahintoja voidaan käyttää rakennuskohteen valmiiksi saattamiseen silloinkin, kun perustajaosakas ei maksukyvyttömyyden vuoksi kykene täyttämään omia velvoitteitaan yhtiötä kohtaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa