Osakkeenomistaja voi halutessaan käyttää oikeuttaan yhtiökokouksessa valtuutetun välityksellä. Valtuutetun tulee esittää päivätty valtakirja tai hänen tulee muutoin luotettavalla tavalla osoittaa olevansa oikeutettu edustamaan kyseistä osakkeenomistajaa. Lähtökohtaisesti valtuutus koskee yhtä kokousta, jos valtuutuksesta ei muuta ilmene. Kirjallinen valtakirja ei ole pakollinen, mutta yleensä on aiheellista tehdä valtuutus kirjallisena epäselvyyksien välttämiseksi.
Asunto-osakkeen kauppaa voidaan käydä myös valtuutetun eli asiamiehen välityksellä. Valtuutus voi olla suullinen tai kirjallinen. Valtuutetun toimiessa vastoin valtuuttajan ohjeita valtuutetun tietäessä tästä, ei sopimus sido valtuuttajaa. Muutoin sopimukset lähtökohtaisesti ovat valtuuttajaa sitovia. Valtuutetun toimiessa valtuuttajan puolesta, ei hänellä ole vastuuta kaupan kohteesta tai muusta valtuuttajan suorituksesta.
» Selvitä asiasi heti
Estät ennalta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.
» Unohda ajanvaraukset
Saat vastaukset helposti ilman kalliita tapaamisia.
» Edullinen minuuttihinta
Kiinteä ja edullinen minuuttihinta, joten maksat vain käyttämästäsi puheluajasta.
Ilman valtakirjaa toimiva asiamies on korvausvastuussa vahingosta, jonka hän aiheuttaa vastapuolelle sen johdosta, ettei tehty oikeustoimi sido valtuuttajaksi ilmoitettua. Korvausvastuuta ei kuitenkaan ole, mikäli vastapuoli tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää, että valtuutusta ei ollut tai sen rajat ylitettiin.
Valtuutus perutetaan samassa muodossa kuin se on annettukin. Esimerkiksi kirjallinen valtuutus peruutetaan ottamalla valtakirja takaisin.