Minilex - Lakipuhelin

Asuntokauppa ja varausmaksu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokauppoihin liittyvällä varausmaksulla tarkoitetaan asunnon myyjälle sovitun rahasumman maksamista varauksen vakuutena tilanteessa, jossa asunto on varattu ennakkomarkkinoinnin yhteydessä. Laissa olevat säännökset varausmaksusta ovat pakottavia sen kuluttajan hyväksi, joka on tehnyt varauksen. Tästä johtuu myös se, että varausmaksusta ei ole mahdollista sopia toisin. On katsottu, että varausmaksu tulee palauttaa kuluttajalle siitä huolimatta, mikä varauksen peruuttamisen syy on.

Varausmaksu lasketaan kokonaan osaksi kauppahintaa silloin, kun asuntokauppa tehdään. On katsottu, että varausmaksu ei saisi olla esimerkiksi korvaus varauksen vastaanottamisesta tai sen voimassapitämisestä. Tapauksessa, jossa asuntokauppa jää kuitenkin tekemättä, myyjän tulee palauttaa viipymättä varausmaksu. Syyllä, jonka vuoksi asuntokauppa on jäänyt tekemättä, ei ole merkitystä velvollisuuteen palauttaa varausmaksu. Varausmaksuna ei ole mahdollista ottaa vekseliä tai muuta juoksevaa sitoumusta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Varausmaksu liittyy siis tilanteeseen, jossa asuntojen ennakkomarkkinoinnin yhteydessä on varattu asunto ja varauksen vakuudeksi on maksettu myyjälle sovittu rahasumma. Asuntokauppoihin liittyvästä varausmaksusta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa