Minilex - Lakipuhelin

Asuntokauppa ja varausmaksu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokauppoihin liittyvällä varausmaksulla tarkoitetaan asunnon myyjälle sovitun rahasumman maksamista varauksen vakuutena tilanteessa, jossa asunto on varattu ennakkomarkkinoinnin yhteydessä. Laissa olevat säännökset varausmaksusta ovat pakottavia sen kuluttajan hyväksi, joka on tehnyt varauksen. Tästä johtuu myös se, että varausmaksusta ei ole mahdollista sopia toisin. On katsottu, että varausmaksu tulee palauttaa kuluttajalle siitä huolimatta, mikä varauksen peruuttamisen syy on.

Varausmaksu lasketaan kokonaan osaksi kauppahintaa silloin, kun asuntokauppa tehdään. On katsottu, että varausmaksu ei saisi olla esimerkiksi korvaus varauksen vastaanottamisesta tai sen voimassapitämisestä. Tapauksessa, jossa asuntokauppa jää kuitenkin tekemättä, myyjän tulee palauttaa viipymättä varausmaksu. Syyllä, jonka vuoksi asuntokauppa on jäänyt tekemättä, ei ole merkitystä velvollisuuteen palauttaa varausmaksu. Varausmaksuna ei ole mahdollista ottaa vekseliä tai muuta juoksevaa sitoumusta.

Varausmaksu liittyy siis tilanteeseen, jossa asuntojen ennakkomarkkinoinnin yhteydessä on varattu asunto ja varauksen vakuudeksi on maksettu myyjälle sovittu rahasumma. Asuntokauppoihin liittyvästä varausmaksusta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa