Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja varainsiirtovero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Joissakin tilanteissa varainsiirtoveroa on maksettu liikaa ja veron määrää on oikaistava. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi tapauksessa, jossa ostajalle on annettu hinnanalennusta piilevän virheen vuoksi. Tällöin vero on maksettu alkuperäinen kauppahinnan mukaan, jolloin veron määrä on luonnollisesti liian suuri. Verohallinnolta on mahdollista hakea veron oikaisua, jolloin liikaa maksettu määrä palautetaan veron suorittajalle. Pienin määrä, jonka Verohallinto voi palauttaa, on viisi euroa. 

Varainsiirtoveron palautusta koskeva hakemus on tehtävä kirjallisesti Verohallinnolle. Hakemuksessa hakijan on esitettävä perusteet, miksi veroa on alennettava. Verohallinto vaatii myös tietyt liitteet hakemukseen esimerkiksi kopio luovutuskirjasta. 1.1.2017 lähtien määräajat ovat hakemuksen tekemiselle muuttuneet. Hakemuksen tekemisen määräaika siis riippuu siitä, onko kauppa tehty ennen 1.1.2017 vain sen jälkeen. Verohallinnon antamaan palautuspäätökseen voi hakea muutosta, mutta määräajat ja tapa, miten muutosta haetaan, riippuvat myös siitä, onko palautushakemukseen annettu päätös tehty ennen 1.1.2017 vai sen jälkeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]