Minilex - Lakipuhelin

Useita tarjouksia asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinteisessä asunto-osakkeen kaupassa myyjällä on oikeus valita, minkä ostotarjouksen hän hyväksyy. Myyjällä ei ole velvollisuutta hyväksyä ensimmäistä tai korkeinta ostotarjousta, tai tarjousta, joka ylittää myyjän asettaman alkuperäisen pyyntihinnan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli myyjä saa useita ostotarjouksia, voi hän hyväksyä niistä haluamansa. Mahdollista on myös, ettei myyjä hyväksy mitään ostotarjousta. Myyjä voi myös ensimmäisen saamansa tarjouksen jälkeen odottaa muita tarjouksia.

Asunto on mahdollista myydä myös tarjouskaupalla. Tarjouskaupassa myyjä määrittää asunnolle lähtöhinnan, joka on ostajien tekemien tarjousten pohjana. Ostajat tekevät tarjouksia lähtöhinnasta ylöspäin ja lopullinen hinta määräytyy annettujen tarjousten perusteella. Kuten perinteisessä asunto-osakkeen kaupassa, myös tarjouskaupassa myyjä saa valita saamiensa tarjousten joukosta haluamansa. Toisaalta myyjän ei tarvitse hyväksyä yhtäkään tarjousta.

Kun myyjä on hyväksynyt valitsemansa ostotarjouksen, hän ei voi enää tämän jälkeen hyväksyä uutta tarjousta ilman seuraamuksia. Hyväksyessään uuden tarjouksen myyjä joutuu suorittamaan ensimmäisenä hyväksymänsä tarjouksen tekijälle käsirahaa vastaavan summan tai sopimuksessa määritellyn sopimussakon määrän. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]