Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennuksen vaatiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostaja voi vaatia hinnanalennusta tilanteissa, joissa hän haluaan hyvityksen kaupan kohteessa olevista virheistä. Tämä on myös ensisijainen tapa reagoida virheeseen, ellei virhettä voida muulla tavalla oikaista. Hinnanalennuksella pyritään saamaan hinta vastaamaan sitä kauppahintaa, jonka asunnosta olisi saanut virheiden olemassaolosta tietäen.

Virheeseen on vedottava yleisesti ottaen kohtuullisessa ajassa. Kohtuullinen aika lasketaan siitä ajankohdasta, kun ostaja on havainnut virheen tai hänen olisi se pitänyt havaita. Yksityisten välisissä käytettyjen asuntojen kaupoissa vetoamisen on tapahduttava lähtökohtaisesti kahden vuoden kuluessa hallinnan siirtymisestä. Uuden asunnon kaupassa virheisiin tulee vedota sen sijaan pääsääntöisesti viimeistään vuositarkastuksen yhteydessä. Aikarajoihin on kuitenkin olemassa poikkeuksia.

Ostajan tulee ilmoittaa virheestä asunnon myyjälle. Mikäli ostaja vaatii hinnanalennusta, hänen on tehtävä samalla vaatimus tästä.

Yhteenveto

 • Ostaja voi vaatia hinnanalennusta silloin, kun hän haluaa hyvityksen kaupan kohteessa olevasta virheestä. 
 • Yleisesti virheeseen tulisi vedota kohtuullisessa ajassa. Kohtuullinen aika lasketaan siitä ajankohdasta, kun ostaja on havainnut virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. 
 • Uuden asunnon kaupassa virheisiin tulee vedota pääsääntöisesti vuositarkastuksen yhteydessä ja yksityisten välisessä käytetyn asunnon kaupassa virheeseen tulisi vedota lähtökohtaisesti kahden vuoden kuluessa asunnon hallinnan luovutuksesta. 
 • Virheestä ja sitä koskevasta hinnanalennusvaatimuksesta tulee ilmoittaa myyjälle. 

Summary in English

 • The buyer can demand a price reduction when he wants a refund for an error in the object of the transaction.
 • In general, a mistake should be invoked within a reasonable period of time. Reasonable time is calculated from the time the buyer has detected the error or should have detected it.
 • As a rule, errors in the sale of a new apartment should be invoked in connection with the annual inspection, and in the sale of an used apartment between private persons, the error should be invoked, as a rule, within two years of the transfer of possession of the apartment.
 • The seller must be notified of the error and the price reduction requirement.

Kysymyksiä ja vastauksia

1. Mitä, jos ostaja ei ilmoita virheestä ja vaatimuksistaan siihen liittyen?

Sekä uuden että käytetyn asunnon kaupassa ostajan jättäessä ilmoittamatta virheestä määräajassa, ostaja menettää oikeutensa vedota siihen. Jos myyjä on kuitenkin menetellyt arvottomasti ja kunnianvastaisesti tai törkeän huolimattomasti, ostaja voi tästä huolimatta vedota virheeseen.

Aiheesta muualla

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]