Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennuksen vaatiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostaja voi vaatia hinnanalennusta tilanteissa, joissa hän haluaan hyvityksen kaupan kohteessa olevista virheistä. Tämä on myös ensisijainen tapa reagoida virheeseen, ellei virhettä voida muulla tavalla oikaista. Hinnanalennuksella pyritään saamaan hinta vastaamaan sitä kauppahintaa, jonka asunnosta olisi saanut virheiden olemassaolosta tietäen.

Virheeseen on vedottava yleisesti ottaen kohtuullisessa ajassa. Kohtuullinen aika lasketaan siitä ajankohdasta, kun ostaja on havainnut virheen tai hänen olisi se pitänyt havaita. Yksityisten välisissä käytettyjen asuntojen kaupoissa vetoamisen on tapahduttava lähtökohtaisesti kahden vuoden kuluessa hallinnan siirtymisestä. Uuden asunnon kaupassa virheisiin tulee vedota sen sijaan pääsääntöisesti viimeistään vuositarkastuksen yhteydessä. Aikarajoihin on kuitenkin olemassa poikkeuksia.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ostajan tulee ilmoittaa virheestä asunnon myyjälle. Mikäli ostaja vaatii hinnanalennusta, hänen on tehtävä samalla vaatimus tästä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa