Minilex - Lakipuhelin

Asuntokaupan ostotarjouksen voimassaoloaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokaupassa ostotarjous on sekä suullisena että kirjallisena antajaansa sitova. Ostotarjouksen voimassaoloaika suositellaan sopimaan varsin lyhyeksi, noin yhden tai kahden vuorokauden mittaiseksi.

Asuntokaupan ostotarjous on mahdollista perua, mikäli tarjouksessa on kaupan purkamiseen johtava ehto. Tällaisessa ehdollisessa tarjouksessa eritellään ne tilanteet, jolloin ostotarjous ei ole sitova. Ehto voidaan asettaa esimerkiksi silloin, kun on epäselvää, saako ostaja pankista riittävän lainan tai ei voida olla varmoja, läpäiseekö asunto kosteustarkastuksen. Mahdollista on myös asettaa ehto, jolla ostotarjouksen voimassaoloaika on sidottu ostotarjouksen tekijän entisen asunnon myynnin onnistumiseen.

Muussa tapauksessa ostotarjouksen tekijä voi joutua maksamaan tarjouksen perumisesta etukäteen määritellyn sopimussakon tai käsirahan, joiden suuruus on enimmillään neljä prosenttia asunnon kauppahinnasta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mikäli myyjä ei vastaa tehtyyn ostotarjoukseen, raukeaa tarjous määräajan umpeuduttua. Myyjän on myös mahdollista tehdä vastatarjous, mikä tarkoittaa alkuperäisen tarjouksen raukeamista. Ostajan tulee vastata vastatarjoukseen asetetun määräajan kuluessa.

Vaikka myyjä hyväksyisi alkuperäisen ostotarjouksen, ei hänen ole pakko myydä asuntoa. Tällaisessa tilanteessa myyjän tulee kuitenkin maksaa ostajalle tarjouksessa sovittu sopimussakko.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa