Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja korko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli asunnossa on ollut virhe ja sen seurauksena asuntokaupalle on annettu hinnanalennusta, ostajalla on oikeus vaatia palautettavalle summalle korkoa. Ostajalla on oikeus saada palautettavalle kauppahinnalle korkolain mukaista korkoa kauppahinnan vastaanottamispäivästä lähtien.

Usein hinnanalennus lasketaan vähentämällä kauppahinnasta virheellisen kohteen arvo kaupantekohetkellä. Toinen vaihtoehto hinnanalennuksen määrittämiseen on laskea virheen korjauskustannusten arvo, josta vähennetään kohteen mahdollinen tasonparannus. Hinnanalennuksen määrittäminen on kuitenkin aina tapauskohtaista. Esimerkiksi jos hinnanalennuksen suuruuden on laskettu olevan 10 000 euroa, ostajalla on oikeus korkoon 10 000 euron osalta kauppahinnan suorittamispäivästä lukien. Tuottokorkoa maksetaan siihen päivään asti, kun kanne hinnanalennusta koskien on pantu vireille ja tästä eteenpäin suoritetaan viivästyskorkoa.

Yhteenveto

  • Ostajalla on oikeus vaatia korkoa summalle, joka palautetaan hinnanalennuksena.
  • Ostajalla on on oikeus saada korkoa palautettavalle kauppahinnalle siitä lähtien, kun myyjä on vastaanottanut kauppahinnan.
  • Korkoa maksetaan siihen päivään asti, kun kanne hinnanalennusta koskien on pantu vireille  ja tästä eteenpäin suoritetaan viivästyskorkoa.

Summary in English

  • The buyer has the right to demand interest on the amount returned as a price reduction.
  • The buyer has the right to receive interest on the refundable purchase price from the time the seller has received the purchase price.
  • Interest shall be paid until the date on which an action for a price reduction is brought and interest for late payment is paid from now on.

1.  Minkä mukaisesti hinnanalennukselle maksetaan korkoa?

Hinnanalennukselle maksetaan korkoa voimassa olevan viitekoron mukaisesti. Viitekorko on Euroopan keskuspankin viimeisimpään perusrahoitusoperaatioon ennen kunkin puolivuotiskauden ensimmäistä kalenteripäivää soveltama korko, joka on ylöspäin pyöristetty seuraavaan puoleen prosenttiyksikköön. 

Aiheesta muualla

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]