Minilex - Lakipuhelin

Asuntokauppa ja vakiokorvaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokauppoihin liittyvällä vakiokorvauksella tarkoitetaan sitä, kun asunnosta on tehty ostotarjous ja ostotarjouksen tehnyt on sitoutunut ostotarjouksensa vakuudeksi ennalta määrätyn korvauksen suorittamiseen siltä varalta, että hän vetäytyykin kaupasta. Asuntokauppoihin liittyvää vakiokorvausta koskevat säännökset ovat pakottavia tarjouksen tai varauksen tehneen kuluttajan hyväksi. Tämän vuoksi vakiokorvausta koskevista säännöksistä ei ole mahdollista sopimuksin poiketa tarjouksen tai varauksen tehneen kuluttajan vahingoksi.

Myyjällä on oikeus saada vakiokorvaus tilanteessa, jossa kaupan syntymättä jääminen johtuu tarjouksen tehneen puolella olevasta syystä. Myyjällä voi olla joissakin tilanteissa myös velvollisuus suorittaa tarjouksen tehneelle hyvityksenä sovittua vakiokorvausta vastaava rahamäärä. Tällainen hyvitys suoritetaan tapauksessa, jossa myyjä tarjouksen tekijästä riippumattomasta syystä on kieltäytynyt tekemästä kauppaa ehdoilla, joista on myyjän kanssa tai myyjän lukuun sovittu silloin, kun vakiokorvaussitoumus on annettu.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vakiokorvauksella tarkoitetaan siis ennakkoon sovittua korvausta sellaisen tilanteen varalta, että tarjouksen tekijä vetäytyy kaupasta. Asuntokauppoihin liittyvästä vakiokorvauksesta kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa