Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus vai vahingonkorvaus asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnossa olevan virheen vuoksi kyseeseen voivat tulla virheen korjaaminen, hinnanalennus, vahingonkorvaus tai asuntokaupan purku. Näistä keskeisimpiä ostajan oikeussuojakeinoja ovat hinnanalennus ja vahingonkorvaus, joihin ostajalla on usein oikeus myös yhtäaikaisesti.

Hinnanalennuksen edellytyksenä ei ole myyjän huolimaton toiminta. Näin ollen myös huolellisesti toiminut myyjä voi joutua suorittamaan asunnon virheen johdosta hinnanalennusta. Vahingonkorvaus puolestaan edellyttää myyjän huolimattomuutta. Vahingonkorvausvastuusta vapautuakseen myyjän on siis osoitettava, ettei virhe johdu hänen huolimattomuudestaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Hinnanalennuksen ja vahingonkorvauksen määrällä on erilaiset lähtökohdat. Vahingonkorvaus käsittää täyden korvauksen sopimusrikkomuksesta aiheutuneesta vahingosta, kun taas hinnanalennuksella tasapainotetaan virheen vuoksi vääristynyttä kauppahintaa. Hinnanalennuksen tarkoituksena on estää myyjää hyötymästä siitä, ettei ostaja ole kaupantekohetkellä tiennyt kohteen virheestä. Vahingonkorvauksen tarkoituksena on puolestaan korvata ostajalle vahinko, joka hänelle on aiheunut kaupan kohteen ollessa luultua huonommassa kunnossa. Uuden asunnon kaupassa vahingonkorvauksen käsittäviä seikkoja on rajoitettu jossain määrin.

Osaavat lakimiehemme auttavat sinua, mikäli haluat lisää tietoa asuntokaupan virhetilanteista ja niihin liittyvästä lainsäädännöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa