Minilex - Lakipuhelin

Asunnon hallinnan luovutus uuden asunnon kaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnon hallinnan luovutuksen ajankohdasta sovitaan yleensä nimenomaisesti myyjän ja ostajan kesken. Kauppakirjaan tulisi kirjata milloin asunnon hallinta luovutetaan ostajalle. Jos luovutuksen ajankohtaa ei ole sovittu, tulee luovutuksen kuitenkin tapahtua kohtuullisessa ajassa kaupanteosta. Kohtuullisen ajan pituutta arvioitaessa otetaan huomioon vastaavanlaisen asunnon tavanomainen valmistumisaika ja muut seikat.

Mikäli muuta ei ole sovittu, myyjä ei ole kuitenkaan velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta maksetaan. Lähtökohtana onkin, että kauppahinnan maksaminen ja asunnon hallinnan luovutus tapahtuisivat samanaikaisesti. Myyjä ei ole myöskään velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinnan loppuerästä maksettava kahden prosentin osuus talletetaan. Tästäkin asiasta on kuitenkin mahdollista sopia toisin.

Jos myyjä ei kuitenkaan luovuta ajoissa asunnon hallintaa tai asunnon hallintaoikeutta osoittavia asiakirjoja, ostajalla on käytettävissä oikeussuojakeinoja. Tarkempia tietoja saat asunto-kauppaan liittyvissä asioissa Minilexin lakimiehiltä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa