Minilex - Lakipuhelin

Asunnon hallinnan luovutus uuden asunnon kaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnon hallinnan luovutuksen ajankohdasta sovitaan yleensä nimenomaisesti myyjän ja ostajan kesken. Uuden asunnon kaupassa kauppakirjaan tulisi kirjata, milloin asunto valmistuu ja milloin sen hallinnan luovuttamisen ajankohta on, tai ainakin arvio niistä. Jos luovutuksen ajankohtaa ei ole sovittu, tulee luovutuksen kuitenkin tapahtua kohtuullisessa ajassa kaupanteosta. Kohtuullisen ajan pituutta arvioitaessa otetaan huomioon vastaavanlaisen asunnon tavanomainen valmistumisaika ja muut seikat.

Mikäli muuta ei ole sovittu, myyjä ei ole kuitenkaan velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta maksetaan. Lähtökohtana onkin, että kauppahinnan maksaminen ja asunnon hallinnan luovutus tapahtuisivat samanaikaisesti. Myyjä ei ole myöskään velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinnan loppuerästä maksettava kahden prosentin osuus talletetaan. Näistä seikoista on kuitenkin mahdollista sopia toisin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos myyjä ei kuitenkaan luovuta ajoissa asunnon hallintaa tai asunnon hallintaoikeutta osoittavia asiakirjoja, ostajalla on käytettävissä erilaisia oikeussuojakeinoja.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa