Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakerekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Uusi sähköinen asunto-osakerekisteri eli huoneistotietojärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2019. Huoneistotietojärjestelmään kerätään vähitellen tiedot osakehuoneistojen, kuten asuntojen, omistuksista, panttauksista ja rajoituksista. Kun osakehuoneistolla on sähköinen omistajamerkintä, se korvaa paperisen osakekirjan käytön osakehuoneistojen vaihdannassa ja lainan vakuutena. Sähköinen järjestelmä parantaa osakkeita koskevien tietojen saatavuutta ja luotettavuutta. Järjestelmää ylläpitää Maanmittauslaitos.

Uudet taloyhtiöt perustetaan nykyään vain digitaalisesti. Vanhemmat, ennen vuotta 2019 perustetut taloyhtiöt siirretään sähköiseen järjestelmään kaksivaiheisesti: ensimmäisessä vaiheesas taloyhtiöt siirtävät osakeluettelot ja toisessa vaiheessa osakkeenomistajat rekisteröivät omistuksensa. Siirto toteutetaan keväästä 2020 alkaen. Kunnes kaikki tiedot on saatu kirjattua huoneistotietojärjestelmään, käytössä ovat rinnakkain vanha, paperisiin osakekirjoihin perustuva järjestelmä sekä uusi sähköinen järjestelmä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa