Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja korjauskustannukset asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun asunnossa on virhe, on sen yleisin hyvitystapa hinnanalennus. Tällöin ostajan tulee vaatia virhettä vastaavaa hinnanalennusta myyjältä. Myyjälle on kuitenkin käytännössä hyvä antaa tilaisuus virheen korjaamiseen. Asunnon hinnanalennuksen tulee olla virhettä vastaava tai muuten virheeseen nähden määrältään kohtuullinen. Kiinteistöjen ja asuntojen hinnanalennus määritellään samojen periaatteiden mukaisesti.

Hinnanalennusta määriteltäessä korjauskustannuksilla on usein suuri merkitys ja niitä käytetään apuna laskiessa hinnanalennuksen määrää. Korjauskustannukset ovat hyvä tapa määrittää hinnanalennus, koska korjaustarpeet yleensä vaikuttavat siihen, paljon ostaja on valmis maksamaan kohteesta. Hinnanalennuksen määritteleminen on kuitenkin kokonaisharkintaa, eikä hinnanalennus ole aina automaattisesti korjauskustannusten suuruinen. Usein virheen korjaamisella käyttöikä pidentyy ja taso paranee, joten tämä tulee vähennyksenä ottaa hinnanalennusta laskiessa huomioon. Myös ostajan omalla toiminnalla voi olla vaikutusta hinnanalennuksen määrään. 

Mikäli sinulla on kysyttävää kiinteistön tai asunnon hinnanalennuksesta, otathan yhteyttä lakimiehiimme soittamalla alle näkyvään numeroon. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa