Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja korjauskustannukset asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Uuden asunto-osakkeen kaupassa virhe on ensisijaisesti oikaistava, esimerkiksi korjaamalla jokin rakenteissa tai materiaaleissa huomattu virhe. Mikäli oikaisu ei ole mahdollista, ostaja voi vaatia virheen johdosta hinnanalennusta. Käytetyn asunto-osakkeen kaupassa hinnanalennus on lähtökohtaisesti ensisijainen keino. Tällöinkin myyjälle voi kuitenkin käytännössä antaa tilaisuuden virheen korjaamiseen. Asunnon hinnanalennuksen tulee olla määrältään virhettä vastaava tai muuten virheeseen nähden kohtuullinen.

Mikäli virhe on korjattavissa, hinnanalennusta määriteltäessä korjauskustannuksilla on usein suuri merkitys ja niitä käytetään apuna laskiessa hinnanalennuksen määrää. Korjauskustannukset ovat hyvä tapa määrittää hinnanalennus, koska korjaustarpeet yleensä vaikuttavat siihen, paljon ostaja on valmis maksamaan kohteesta. Hinnanalennuksen määritteleminen on kuitenkin kokonaisharkintaa, eikä hinnanalennus ole aina automaattisesti korjauskustannusten suuruinen. Usein virheen korjaamisella käyttöikä pidentyy ja taso paranee, joten tämä tulee vähennyksenä ottaa hinnanalennusta laskiessa huomioon. Myös ostajan omalla toiminnalla voi olla vaikutusta hinnanalennuksen määrään. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mikäli sinulla on kysyttävää asunnon hinnanalennuksesta, otathan yhteyttä lakimiehiimme soittamalla alle näkyvään numeroon. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa