Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja korjauskustannukset asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Uuden asunto-osakkeen kaupassa virhe on ensisijaisesti oikaistava, esimerkiksi korjaamalla jokin rakenteissa tai materiaaleissa huomattu virhe. Mikäli oikaisu ei ole mahdollista, ostaja voi vaatia virheen johdosta hinnanalennusta. Käytetyn asunto-osakkeen kaupassa hinnanalennus on lähtökohtaisesti ensisijainen keino. Tällöinkin myyjälle voi kuitenkin käytännössä antaa tilaisuuden virheen korjaamiseen. Asunnon hinnanalennuksen tulee olla määrältään virhettä vastaava tai muuten virheeseen nähden kohtuullinen.

Mikäli virhe on korjattavissa, hinnanalennusta määriteltäessä korjauskustannuksilla on usein suuri merkitys ja niitä käytetään apuna laskiessa hinnanalennuksen määrää. Korjauskustannukset ovat hyvä tapa määrittää hinnanalennus, koska korjaustarpeet yleensä vaikuttavat siihen, paljon ostaja on valmis maksamaan kohteesta. Hinnanalennuksen määritteleminen on kuitenkin kokonaisharkintaa, eikä hinnanalennus ole aina automaattisesti korjauskustannusten suuruinen. Usein virheen korjaamisella käyttöikä pidentyy ja taso paranee, joten tämä tulee vähennyksenä ottaa hinnanalennusta laskiessa huomioon. Myös ostajan omalla toiminnalla voi olla vaikutusta hinnanalennuksen määrään. 


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Mikäli sinulla on kysyttävää asunnon hinnanalennuksesta, otathan yhteyttä lakimiehiimme soittamalla alle näkyvään numeroon. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa