Minilex - Lakipuhelin

Kohtuullinen hinnanalennus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos asunnonkaupassa on virhe, on ostaja oikeutettu vaatimaan kaupan hinnasta alennusta. Lain mukaan hinnanalennuksen on oltava virhettä vastaava tai muuten virheeseen nähden määrältään kohtuullinen.

Hinnanalennuksen kohtuullisuudella ei viitata siihen, että hinnanalennuksen määrää tulisi kohtuullistaa, vaan tällä viitataan tapauksiin, joissa virheen suuruuden täsmällinen arviointi on hankalaa tai mahdotonta. Tällöin hinnanalennuksen määränä käytetään arvionvarasta määrää, joka lasketaan aina tapauskohtaisesti. Huomioon voidaan ottaa esimerkiksi virheen merkitys asunnon käyttöarvoon, ulkonäköön sekä vaihtoarvoon.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Laista ei löydy tarkkoja ohjeita kohtuullisen hinnanalennuksen laskuun, ja asia tuleekin arvioida aina jokaisen tapauksen osalta erikseen. Suuntaa-antavina arvioina voi hyödyntää vastaavien oikeustapausten ratkaisuja. Epäselvissä tapauksissa on suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa