Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja kosteusvaurio asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli asunnossa on kosteusvaurio, voi ostajalla olla oikeus vaatia kohteesta hinnanalennusta. Hinnanalennuksen edellytyksenä ei ole myyjän huolimattomuus, joten se tulee usein kyseeseen kosteusvaurioiden osalta. Ostaja ei lähtökohtaisesti kuitenkaan voi vaatia korvausta virheestä, jonka hän olisi voinut havaita ennakkotarkastuksen suorittamalla. Hinnanalennuksen tarkoitus on korjata kauppahinta vastaamaan sitä, mitä myyjä olisi kaupan kohteesta saanut jos kosteusvaurio olisi ollut kaupantekohetkellä myyjän tiedossa. Hinnanalennuksen tarkoituksena on siis palauttaa myyjältä ostajalle se ylimääräinen hyöty, jonka hän on ostajan tietämättömyyden vuoksi saanut.

Hinnanalennusta laskiessa voidaan hyödyntää virheen korjauskustannusten määrää. Tällöin on kuitenkin otettava huomion korjauksen johdosta kohteen koheneva taso. Esimerkiksi kylpyhuoneen kosteusvauriota korjattaessa vaihdetaan usein kaakelilaattoja uusiin ja siksi kohteen taso voi huomattavastikin parantua. Tasonparannus tulisi siis vähentää korjauskustannuksista laskettaessa hinnanalennuksen määrää.

 Mikäli sinulla on kysyttävää kosteusvaurioista, hinnanalennuksesta tai muista asuntokauppaa koskevista asioista, otathan yhteyttä lakimiehiimme soittamalla alla näkyvään numeroon. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa